РАДИОНИЦА „ПРАВИЛНА ИСХРАНА У ТРУДНОЋИ“

У уторак, 8. маја у Америчком кутку Нови Сад, „Центар за маме“ организује бесплатну радионицу за труднице и маме малих беба на тему правилне и избалансиране исхране током трудноћа и периода после порођаја, наводи РТВ

Новосадски огранак непрофитне организације „Центар за маме“ већ годинама широм Србије организује бесплатне радионице, семинаре, предавања и едукације за труднице и маме. Такође, пружају бесплатна правна и психолошка саветовања, повезују и подржавају маме и боре се за њихова радна права.

Предавачи су изузетни стручњаци и труднице ће имати прилику да добију вредне и корисне информације али и да на лицу места поставе питања и добију одговор на све недоумице.

Правилна исхрана важан је део здравог живота, а посебно је битна када останете у другом стању. Здрава исхрана током трудноће је важна и за маме и за бебе и зато је неопходно да се води рачуна о квалитету и квантитету намирница током целе трудноће. Правилна исхрана током трудноће допринеће да се беба развија и расте као и да се трудница осећа добро.

На радионици можете сазнати шта је здрава исхрана, како да је прилагодимо овом и за маму и за бебу важном периоду, која су правила која треба да се поштују, које намирнице су добре, а које нису, као и о важности адекватног уноса течности који је од кључног значаја за правилно функционисање организма.

Радионицу држи мр сц.мед.др Верослава Станковић, специјалиста исхране здравих и болесних људи.

О важности хидрације и правилном уносу воду говориће нутрициониста Љубиша Кнежевић, председник Друштва нутрициониста – дијететичара Србије и шеф одељења за дијететику и исхрану у КБЦ „Звездара.“

Извор : РТВ