РАДИОНИЦЕ „РУКЕ СПАСА“ ЗА РАДОСТ БРОЈНЕ ДЕЦЕ

Украшавањем медењака и дружењем у Галерији Дома културе Србобран, Удружење жена „Рука спаса“ окончало је пројекат организовања серије креативних радионица за децу. Редовним сусретима са чланицама удружења, више од 80 малишана узраста од пет до 12 година, савладало је ручно шивење а затим и вез, што им је омогућило да кроз серију радионица израђују платнене лутке. За последње дружење у 2022. години као главна активност изабрано је украшавање медењака и припремљени су разни облици овог колача, а затим и доста разнобојних филова, па су малишани сами могли шарају медењаке.

„Ове наше радионице превазишле су сва очекивања. Прва коју смо одржале је била јако добро посећена, интересовање деце и родитеља је било велико. Кад су се завршиле сви су нас звали и питали кад ће поново бити, још доста деце је желело да учествује. Интересовање је било толико да ме је и председник Општине Србобран Радивој Дебељачки позвао и замолио да направимо још једну серију радионица, које управо сада завршавамо“, рекла је задовољна постигнутим у раду са децом Савка Лазић, председница „Руке спаса“.

Завршни сусрет чланица удружења и деце у 2022. години посетио је и председник Општине Србобран, изражавајући тако личну подршку грађанској иницијативи и организацији радионица, као и спремност локалне самоуправе да помогне вредне пројекте локалних удружења. 

„Општина Србобран увек радо подржава пројекте локалних удружења, поготово када се они тичу наших најмлађих суграђана. Кад уђете у овакав простор мора вам срце бити пуно емоције, кад видите колико је деце, да су активна и весела, да се труде да направе нешто најбоље што могу. Сигуран сам да ћемо у будућности имати још оваквих пројеката, то људи траже и на тај начин се директно доприноси заједници“, рекао је Дебељачки и најавио традиционалну акцију поделе новогодишњих пакетића деци у вртићима и школама, као и пред католички и православни Божић.
Као и многи пре, и овај пројекат Удружења „Рука спаса“ имао је и хуманитарни карактер; део играчака настао на радионицама биће поклоњен вртићима Предшколске установе „Радост“ и Удружењу за помоћ МНРО „Бисер“. Зато су мајке деце која су похађала радионице свакој ангажованој чланици удружења поклониле цвеће, а једној која је током радионице остала без бицикла, од задовољних родитеља стигао је као дар нови двоточкаш.

Извор: Општина Србобран