RADIONICE ZA KREATORE RADIO SADRŽAJA

Centar za savremenu kulturu i umetnost Subotica, pokrenuo je svoju online radio platformu Radio Plac! Povodom toga pozivamo vas da se prijavite na radionice radio produkcije koje će početkom februara na srpskom jeziku voditi Aleksandar Gubaš i Petar Mitrić, a na mađarskom jeziku Julija Šoti i Kristian Nađ, navodi subotica.info.

Prijavi se za učešće putem mejla: klarairosa@gmail.com i navedi jezik (srpski ili mađarski) na kom želiš da slušaš radionice.

Prve radionice na mađarskom jeziku će se održati u subotu 6. februara sa početkom u 11 časova a prva i druga, od ukupno tri radionice na srpskom jeziku će se održati preko Zoom platforme u subotu 06. februara 2021, sa početkom u 17h.

Učešće je besplatno!

Projekat “Glas zajednice” podržala je Fondacija Jelena Šantić a sprovodi se u organizaciji Udruženja građana Klara i Rosa iz Subotice.

www.ckplac.org/plac-radio/
www.facebook.com/radioplacsubotica
…………………………………..
Radio Plac je umetnički radiofonski projekat Centra za savremenu kulturu i umetnost, Subotica. Osim muzičkog izbora, sastavljenog od neobjavljene, amaterske i slobodne muzike, radio je usmeren ka beleženju radiofonskih zapisa svakodnevnog života ljudi u zajednici. Brehtovo viđenje radija kao mogućnosti komunikacije među ljudima čini okosnicu ovog poduhvata. On mora biti sredstvo izražavanja zajednice u okviru koje deluje. U tom smislu on podstiče aktivno učestvovanje slušalaca u stvaranju programa. Kao deo Centra za savremenu kulturu i umetnost, Radio Plac će kontinuirano predstavljati i aktuelno delovanje umetničkih udruženja i samostalnih umetnika iz Subotice i Regiona i širiti prostor za novo promišljanje radija kao mogućeg stvaralačkog medija.

#ЕУзаТЕБЕ

Ovaj projekat finansira Evropska unija.

Izvor: subotica.info