РАДНА ПОСЕТА И ПРЕЗЕНТАЦИЈА АП ВОЈВОДИНЕ У БЕЛГИЈСКОМ НИВЕЛУ

Срђан Мачкић, шеф Канцеларије АП Војводине у Бриселу, боравио је у радној посети 5. децембра у белгијском граду Нивелу, на позив Филипа Свинена, председника Коморе индустријалаца и привредника Валоније (ЦЦИ), где се састао са пет локалних представника ове коморе.

Валонија је један од три региона Краљевине Белгије, а ова привредна и индустријска комора окупља већину малих и средњих предузећа из овог јужног дела Белгије. На иницијативу Канцеларије АП Војводине у Бриселу, Привредна комора Војводине и ЦЦИ потписали су Споразум о разумевању у Бриселу 8. октобра 2018. године.

Овај састанак организован је ради повезивања привредника из АП Војводине и Валоније, односно конкретне размене контаката међу члановима комора. Састанку су присуствовали међународни координатори следећих области у Валонији: Валонски Брабант-Нивел; Еино-Шарлроа-Монс; Валонски Пикарди-Турнаи; Лијеж Вервие Намур-Лијеж и Белгијски Луксембург-Либрамон. Међународни координатори су упознали Мачкића са начином рада и унутрашњом организацијом, те одржали презентацију о главним пословним делатностима својих чланова. Пре свега, акценат је стављен на ИТ сектор, односно на метални сектор.

Шеф канцеларије је такође присутне упознао са привредним активностима у АП Војводини, односно представио АП Војводину као повољну дестинацију за инвестирање и пословање. У изради презентације АП Војводине учестовали су Привредна комора Војводине и Развојна агенција Војводине.

Као резултат ове радне посете, исказана је значајна заинтересованост домаћина да организује посету привредника из Валоније, те ће се у наредном периоду радити на организацији посете ове привредне делегације.