РАДНИ САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАСИЉА У ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

Представници Градске управе, актива директора основних и средњих школа, здравственихустанова, установа социјалне заштите, основног и вишег јавног тужилаштва, Полицијске управе, Црвеног крста и градског Савета за младе чланови су Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама на територији Града Зрењанина, чије ће формирање бити озваничено на предстојећој седници Скупштине града, заказаној за четвртак, 18. мај.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура сазвао је данас радни састанак тог тела, у светлу актуелне ситуације у нашој земљи и догађаја који се одиграо јуче у зрењанинској основној школи “2. октобар”. Разматрани су механизми и систем будућег рада Координационог тела, из аспекта просвете, тужилаштва, социјалних установа, истакнуто је да је подршка потребна и родитељима и просветним радницима, а да се, кроз призму превентивних мера, на прво место мора ставити породица, па образовање. Градоначелник је, између осталог, најавио имплементацију система интегрисаног видео-надзора у граду, који ће, у другој фази, укључити и образовне установе.

Акценат рада Координационог тела биће управо деловање на превенцији свих облика вршњачког насиља, а наредни састанак биће одржан следеће недеље.

Извор: Град Зрењанин