РАДОВИ НА СТАДИОНУ У ХРТКОВЦИМА

-Издвајајући средства за унапређење спортске инфраструктуре ми заправо улажемо у нашу децу, покушавајући да квалитетним условима за бављење спортом што више њих анимирамо да се врате на зелене терене и своје слободно време користе за спортске активности, рекао је Слађан Манчић, председник Општине Рума, приликом данашњег обиласка радова на уређењу трибина на фудбалском игралишту у Хртковцима.

На тој локацији локална самоуправа финансира радове на наткривању трибина и ограђивању терена. Металне конструкције су већ постављене изнад трибина које су избетониране пре више година, а завршен је и већи део посла на ограђивању терена. Вредност радова је близу 3 милиона динара са ПДВ-ом а завршетак се очекује до краја седмице.

Председник Манчић је радове обишао у друштву Александра Бундала, члана Општинског већа задуженог за спорт и Ане Умићевић, председнице МЗ Хртковци.

„На захтев МЗ Хртковци смо асфалтирали паркинг испред школе, уредили простор испред Дома културе, а позитивно смо одговорили и на захтев да се за потребе фудбалског клуба, у оквиру пројекта унапређења спортске инфраструктуре, одвоје средства не би ли се ове трибине наткриле. Радови иду доста добро. Постављање челичне конструкције од 62 метара је завршено, од извођача сам чуо да се чека лим који ће сутра стићи и врло брзо ће бити покривено. Наставља се постављање панелне ограде, жичане ограде око целог терена. То је нешто што ће Хртковцима, као великом селу, које има добар фудбалски клуб, много значити, а сврха свега је створити боље услове за бављење спортом, што ће, надамо се, анимирати младе да почну да тренирају, да се активно укључе у спортски живот“, рекао је Манчић.

Општина Рума ће, напомиње Манчић, у наредном периоду издвојити средства и за унапређење путне инфраструктуре у селу.

„Из МЗ Хртковци имамо још захтева за асфалтирање одређених улица. Обећали смо да ћемо и то урадити до краја ове грађевинске сезоне“, казао је Манчић.

Председница МЗ Хртковци, Ана Умићевић се захвалила локалној самоуправи на подршци.

„Настављам тамо где је претходни председник МЗ стао, имамо добру сарадњу за Општином Рума, пре свега са председником Манчићем. Желимо да наши мештани у свом селу имају и квалитетне услове за живот и у понуди разноврсне садржаје. Стога ће сав ангажман МЗ Хртковци бити усмерен ка том циљу“, изјавила је Ана Умићевић.

У оквиру унапређења спортске инфраструктуре граде се трибине и у Руми на стадиону „1. маја“, док је у Путинцима постављен систем за заливање терена. Радови ће обухватити и стадион „Фрушке горе“, а расписана је и јавна набавка за постављање рефлектора на игралиштима у три села румске општине.

Извор: Општина Рума