РАДОВИ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ СЕ ОДВИЈАЈУ ПО ПЛАНУ

Радови на реконструкцији Главне улице у Руми су у пуном јеку. У делу улице од Орловићеве до Змај Јовине улице, са стране Завичајног музеја у Руми, постављен је бехатон, а радници су тренутно ангажовани на асфалтирању паркинг простора, али и уклањању тротоара са стране на којој се налази Храм Силаска Светог Духа на апостоле(Грчка црква).

У другом делу улице, од Железничке до Партизанске улице, на страни улице где се налази Градска библиотека „Атанасије Стојковић“ стари тротоар је у великој мери већ уклоњен и изводе се радови на постављању електродистрибутивне и водоводне мреже.

Председник Општине Рума Слађан Манчић каже да је локална самоуправа задовољна динамиком радова и да се цео посао одвија доста добро.

„Вероватно људи мисле да то може брже и можда постоји мало незадовољство власника локала у том делу Главне улице, али бих позвао на стрпљење и разумевање, јер ово се ради сад и ко зна за колико година. Сви морамо бити и стрпљиви и толерантни. Радови се одвијају доста добро, одмичу подземни радови, па се виде контуре надземних радова завршетак ивичњака, зелених површина, паркинга, бехатона. Према уговореном року предстоје нам још три месеца радова и с обзиром да се реконструкција Главне улице у највећем делу финансира из Покрајине очекујем долазак покрајинског премијера и директора Управе за капитална улагања и заједнички обилазак радова“, изјавио је Манчић.

Извор: Општина Рума