РАДОВИ У ОШ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ“ У ХРТКОВЦИМА

Општина Рума наставља са обновом и реконструкцијом школских објеката. Подсетимо, румска локална самоуправа је у протеклој години уложила преко 20 милиона динара у адаптацију и санацију школа и вртића, а и овај летњи распуст користи се за радове на унапређењу услова боравка деце у школама.

Тренутно су у току молерско-фарбарски радови у ОШ „Милош Црњански“ у Хртковцима. Школа је за ту намену од Општине Рума добила 400.000 динара, а поред учионица урадиће се и бехатон испред улаза у школу, каже директор основне школе у Хртковцима Небојша Јовичић.

„Прошле године смо урадили фасаду, увели гасне пећи у ходнике и заменили улазна врата. Ове године радимо кречење учионица, ходника и канцеларија, тако да ће ђаци у нову школску годину ући у чистије и лепше учионице“, рекао је Јовичић.

Председник МЗ Хртковци Томислав Шимић напомиње да месна заједница и Општина Рума гледају сваке године да изађу у сусрет школи, како би деца имала што боље услове за школовање.

„Након прошлогодишњих радова деца су презадовољна. Сад је топло у целој школи, промењена су трошна улазна врата, сређена је и школска кухиња. Ми смо највеће село у румској општини, са највећим бројем становника и морамо бити приоритет за нашу општину. Ја сам председник месне заједнице, али и председник школског одбора тако да знам сваки недостатак школе и захваљујући Општина Рума, из године у годину, заједно решавамо проблеме и унапређујемо и побољшавамо услове боравка деце у школи“, казао је Шимић.

Општина је овог лета финансирала и молерске радове на подручној школи „Вељко Дугошевић“ у Вогњу у износу од 400.000 динара. Око 1,3 милиона динара издвојено је за ССШ „Бранко Радичевић“, а планирани су и радови на замени столарије у ОШ „6. ударна војвођанска бригада“ у Грабовцима вредни око 1.4 милиона динара.

Извор: Општина Рума