РАДОВИ У ОШ „СВЕТИ САВА“: БЕЗБЕДНОСТ УЧЕНИКА ПРИОРИТЕТ

У Основној школи „Свети Сава“ у Kикинди у току су радови на уградњи система за дојаву пожара, а ускоро ће бити започети и радови на реконструкцији електричних и громобранских инсталација. Поред тога, у претходном периоду реновиране су свлачионице и промењено је осветљење у делу школе. Средства за радове, који су износили око четири милиона динара, обезбедио је Град Кикинда. Обиласку радова присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач, Валентина Мицковски, чланица Градског већа за културу и образовање и Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе. Из градског буџета за ову годину локална самоуправа издвојила је 212 милиона динара за основно образовање, од којих је преко 30 милиона намењено за инвестиције.

“Приоритет је била реконструкција свлачионица, које нису биле на задовољавајућем нивоу. Има још доста тога да се уради у овој школи, а пратећи законе и узимајући у обзир безбедност ученика као најважнију ствар, одређујемо приоритете. За радове током зимског распуста издвојено је око 2,5 милиона динара, а преко 1,3 милиона обезбеђено је за радове на увођењу система за дојаву пожара, који су у току. У наредном периоду очекује нас увођење комплетне хидрантске мреже и прикључење на кишну канализацију, за шта ће бити опредељено још око 3 милиона динара“, рекао је градоначелник.

За наредну годину у ОШ “Свети Сава“ предвиђена је замена осветљења и у ходницима:

Приводимо крају радове на увођењу система за дојаву пожара, након чега следи обука и пуштање у рад. У буџету школе смо добили одобрена средства за унутрашњу и спољну хидрантску мрежу, што ће комплетирати систем за дојаву пожара. Такође, радићемо и проверу и поправку комплетне електричне и громобранске инсталације, јер нам је безбедност ученика на првом месту – додала је Гордана Рацков, директорица школе.

Извор: Град Кикинда