РАНАЦ У ГЕПЕКУ ПУН ЗЛАТНОГ НАКИТА

Цариници су 4. октобра 2018. године, на улазу граничног прелаза Градина, спречили кријумчарење златног накита вредности готово 800.000 динара који је путник крио у ранцу.

Прекршај је откривен у „мерцедесу“ немачких регистарских ознака којим је из своје матичне земље ка Хамбургу у Немачкој путовао немачки држављанин турског порекла у друштву сапутника из Турске.

Када су пристигли на гранични прелаз, путници су се упутили ка зеленом контролном прелазу, чиме су ставили до знања да немају ништа да пријаве.

Такође, на питање царинских службеника да ли имају нешто да декларишу, дали су одричан одговор, рекавши да немају ништа осим личних ствари.

Ипак, детаљан преглед аутомобила показао је супротно, када су царински службеници у гепеку пронашли ранац иза осталих торби и у њему сакривену робу.

Реч је о више од 320 грама златног накита, највише прстења, затим минђуша, ланчића и наруквица, од којих је један део био упакован у украсне кутијице, а други кесу облепљену селотејп траком.

Као власник кријумчареног накита пријавио се возач, а заплењена роба је до окончања прекршајног поступка смештена у димитровградску царинарницу.