РАСПЕВАНА ЏУНГЛА „ШАРЕНИХ ВОКАЛА“ У СОМБОРУ

Публика у Сомбору, првенствено она најмлађа, 2. априла имала је прилику да ужива на 12. Дечијем музичком фестивалу „Шарени вокали“, који је и ове године потврдио да је један од најбољих регионалних фестивала намењен деци. Фестивал је одржан у Народном позоришту Сомбор, у организацији Сомборског певачког друштва, а под покровитељством Града Сомбора.

На овогодишњем фестивалу, инспирисаним „распеваном џунглом“, представила су се деца из Републике Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Црне Горе и Словеније, а фестивал је, као и сваке године, оцењивао и наградио искључиво вокалне способности младих талената узраста од 6 до 15 година, који су се такмичили у три узрасне категорије, у којима су им и додељене награде.

Додељене су и награде публике које су припале у Ванди Ваци и Оливери Арсић; награда дечијег жирија која је припала Оливери Арсић; а за сценски наступ награђена је Ена Маслаћ. Хор „Шарени вокали“ награде је доделио Оливери Арсић, Ванди Ваци и Лани Паовић. Награде за фестивалску биографију под називом „Шарена Бјанка“ припале су Јани Црномарковић и Корини Постружин, а главна награда, гран при 12. фестивала „Шарени вокали“, припала је Урошу Ботуњцу који је извео песму „Чудан лавеж“.

Извор: Град Сомбор