РАСПЕВАНА ЗАВРШНИЦА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Дечји фестивал „Мини-тини фест“, у организацији пећиначког Културног центра, под покровитељством Општине Пећинци, ове године одржан је по 16. пут 7. октобра у сали Културног центра Пећинци, а у оквиру Дечје недеље. Фестивал је отворио заменик председника општине Зоран Војкић који је такмичарима пожелео успех, а организаторима захвалио што су осмислили и организовали манифестацију којом се на најлепши начин завршава овогодишња Дечја недеља. Он је нагласио да ће локална самоуправа увек подржавати овакве манифестације у којима учествују деца из читаве наше општине.

У име организатора, децу је поздравио директор Културног центра Јован Деврња.

„Поштована децо, желим да вам честитам Дечју недељу у којој смо имали мноштво лепих догађаја и дружења. Чињеница да се овај Фестивал одржава по шеснаести пут, доказује да је ова манифестација успешна самим тим што тако дуго опстаје. Желим да завршетак Дечје недеље буде на радост свима нама, а ви да будете срећни и успешни у животу“ – рекао је Деврња.

На Мини-тини фесту наступило је 10 такмичара у мини категорији (од 1. до 5. разреда) и 9 такмичара у тини категорији (од 6. до 8. разреда) из све три основне школе са територије пећиначке општине. Такмичаре су припремали наставници Иван Макевић, Дејан Загорац и Ана Љубојевић, а водитељ Бане Росић – Летећа гитара својим песмама и целокупним наступом допринео је да Фестивал и ове године протекне у више него добром расположењу. Ипак, за пажњу публике и аплаузе одушевљења најзаслужнији су млади певачи који су се те вечери такмичили за награде.

Такмичарски део Фестивала отворио је Петар Јовић, ученик 5. разреда из Купинова са песмом „Када порастем“, а после њега наступили су остали такмичари у мини категорији – Лена Дражић (5. разред) из Пећинаца са песмом „Бубњар“, Сара Ковачевић (3. разред) из Деча са песмом „Хиљаду радости“, Николина Будимичић (4. разред) из Купинова са песмом „Мамин пољубац“, Наталија Паликућа (5. разред) из Пећинаца са песмом „Није свету крај“, Дуња Лукић (5. разред) из Шимановаца са песмом „Хиљаду радости“, Ана Шогоровић (5. разред) из Пећинаца са песмом „Оркестар из подрума“, дует Саша Јовановић и Ника Матовић (2. разред) из Купинова са песмом „Поштар“ и Јована Макевић (2. разред) из Пећинаца са песмом „Зашто моји мрзе жваку“.

У Тини категорији наступили су Душица Тепша (7. разред) из Пећинаца са песмом „Постоји негде свет“, Дуња Радивојевић (6. разред) из Обрежа са песмом „С децом у школу радости“, Лена Вулетић (6. разред) из Деча са песмом „Шта се са мном то дешава“, Елена Мијовић (6. разред) из Шимановаца са песмом „Чоколадни пољупци“, Миа Лазаревић (7. разред) из Пећинаца са песмом „Супер ми је“, Јована Катанић (6. разред) из Шимановаца са песмом „Ти си моја инспирација“, њена вршњакиња из исте школе Јана Тодорчевић са песмом „Више нисам мало дете“, Анђелка Вулетић (7. разред) из Деча са песмом „Тинејџерске муке“ и њена вршњакиња из Обрежа Тијана Радаковић са песмом „Као ватре“. Гост програма била је прошлогодишња победница у мини категорији Александра Костић која је извела композицију „Не знам шта ми је“.

Док је жири заседао и одлучивао о томе ко су били најбољи од најбољих младих певача, Бане Росић – Летећа гитара дигао је публику на ноге уз своје песме, и најпознатије песме Миње Суботе који је 14 година водио Мини – тини фест. А у стручном жирију били су уметнички директор Фестивала, композитор и диригент Јован Адамов и професорске солфеђа и музичке културе Александра Пилиповић и Смиљана Јанчић. Сви такмичари добили су захвалнице, а најбољи су добили дипломе, златне плакете и златне статуе.

Прве награде победницима Фестивала доделио је Зоран Војкић. У мини категорији, прво место освојила је Сара Ковачевић, а у тини категорији победник овогодишњег Фестивала је Миа Лазаревић.

Треће место у мини категорији освојиле су Наталија Паликућа и Дуња Лукић, а другу награду Ана Шогоровић и Јована Макевић. Посебне награде у Тини категорији добили су Дуња Радивојевић и Елена Мијовић. Трећа награда у тини категорији припала је Тијани Радаковић, Лени Вулетић, Јани Тодорчевић и Анђелки Вулетић, док су другу награду у тини категорији освојиле Јована Катанић и Душица Тепша.

Извор: Општина Пећинци