РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ПОВОДОМ СВЕТОСАВСКИХ ДАНА

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за децу и младе Народне библиотеке „Данило Киш“ и Културни центар Врбаса, а под покровитељством Скупштине општине Врбас, расписали су ликовни конкурс за децу Предшколске установе „Бошко Буха“, као и за штићенике Удружења за помоћ МНРО „Кућица“, те литерарни и ликовни конкурс за ученике свих основних и средњих школа општине Врбас, на тему „Пред икону дивну стадох Светитеља Саве, Наше српске славе“.

Наведени стихови су из песме „Пред иконом Светог Савеˮ, чији је аутор Алекса Шантић. Ликовне радове деце из ПУ „Бошко Буха“ и Удружења „Кућица“, као и литерарне и ликовне радове ученика свих основних и средњих школа могуће је уручити лично или доставити поштом на адресу Народне библиотеке „Данило Киш“ – Маршала Тита бр. 87, 21460 Врбас, најкасније до 21. фебруара.

Неопходно је да сви литерарни и ликовни радови укажу на име и презиме ученика, али и обавезне податке о школи и разреду који ученик тренутно похађа. Пожељно би било да учесници своје литерарне радове предају у штампаној форми. Број литерарних и ликовних радова није ограничен.

Извор: Општина Врбас