РАТНИ ВОЈНИ ИНВАЛИДИ ПОДРЖАВАЈУ „МЕТЛУ”

Данас су у седишту новосадског покрета МЕТЛА 2020 потписали Протокол о сарадњи председник Удружења ратних војних инвалида Војводине свих ратова Лазар Сувајџић, први на листи кандидата за одборнике у Скупштини Града Новог Сада испред Покрета МЕТЛА 2020 магистар Бојан Радојевић и представник покрета МЕТЛА 2020 за Војводину Милош Тубић.
Након потписивања Протокола о сарадњи Лазар Сувајџић је изјавио да је у Покрету МЕТЛА 2020 препознао искреног и поузданог партнера у остваривању права и интереса ратних војних инвалида, те да је заједичко деловање већ почело.
Бојан Радојевић нагласио је да се Покрет МЕТЛА 2020 залаже за максималну подршку социјално угроженим становницима Новог Сада. „У претходном периоду успели смо да притиском на градску власт коначно решимо проблем финансирања и правног статуса персоналних асистената инвалида у Новом Саду, али инвалидима је потребна стална подршка у решавању свакодневних животних проблема” – рекао је Радојевић.
Милош Тубић сматра да су ратни војни инвалиди поднели највећу жртву у бори за суверенитет и територијална целовитост Србије, те да друштво, а пре свега институције, то морају да адекватно цене и пруже им сву неопходну подршку.
Протоколом о сарадњи предвиђено је заједничко деловање током изборне кампање али и заступање интереса ратних војних инвалида преко одборника Покрета МЕТЛА 2020 у Скупштини Града Новог Сада након избора.