РАВНО СЕЛО ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ОД 30. ЈУНА ДО 03. ЈУЛА

Међународни фестивал првог или другог филма одржаће се ове године у Равном Селу од 30. јуна до 3. јула. Фестивал је оријентисан ка младима и представља међународни фестивал за редитеље првог или другог филма. Традиционално, Равно Село Филм Фестивал ће имати главни програм, као и студентски програм, и наставља са селекцијом „Кратких 100 минута” у оквиру које ће бити приказани документарни филмови који су привукли велику пажњу критике и јавности у претходном периоду.

Јубиларни, пети по реду, Равно Село Филм Фестивал, сада већ традиционално, биће отворен концертом филмске музике, на ком ће глумце и певаче пратити Зрењанински филхармоничари, 30. јуна. Фестивал отвара српски филм Не играј на Енглезе Слободана Пешића са Иваном Томићем, Данијелом Сичом и недавно преминулим Марком Живићем у главним улогама. Куриозитет ове године је то што ће концерт филмске музике са свечаног отварања имати своју репризу у Новом Саду, у Католичкој порти, уз светску премијеру филма ЈЕНГА – чудна игра Николе Кончаревића, којим ће уз доделу награда у свим категоријама фестивал бити свечано затворен у Равном Селу, 03. јула.

Поред ова два филма, у главном програму, своју светску премијеру имаће и дебитантски филм Усековање Синише Цветића. У главном програму наћи ће се још и прошлогодишњи биоскопски дебитантски хит Златни дечко Огњена Јанковића, француски филм Хроника насиља Мануела Шапире, као и руско-фински Карантин Диане Ринго, данска комедија Дивљи Људи Томаса Данескова и грузијски Друго ја Гиге Аглаџеа, у продукцији славног Дејвида Линча, чиме јубиларни пети фестивал у конкуренцији представља рекордних осам филмова.

Извор: Општина Врбас