RAZMOTRIĆEMO PRIMEDBE DEMONSTRANATA TEK KAD PRESTANU NASILNI PROTESTI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće odgovarati na pritiske sa ulice, kao i da niko više neće moći da blokira autoput bez posledica.

Posle otvaranja logističkog centra kompanije „Lidl“ u Novoj Pazovi, Vučić je rekao da ne govore istinu oni koji tvrde da Srbija ima najviše cene goriva i da će Vlada razmotriti primedbe demonstranata tek kada budu prestali nasilni protesti.

– Nasilje više nikome nećemo dozvoliti. Sam nosim deo krivice što sam molio Vladu da sve pusti – rekao je Vučić.

On je ukazao da je u ponedeljak brutalno prebijen običan građanin nakon što je pitao zbog čega je put blokiran.

– Ovakvo nasilje na političkim skupovima nismo videli u proteklih 10 godina – rekao je Vučić.

On je potom novinarima sa govornice pokazao, kako je rekao, ukaz nekadašnjeg predsednik Srbije Borisa Tadića kojim su svojevremno akcize na gorivo povećane za 54 odsto, navodeći da se tako visoko povećanje nikada nije dogodilo u njegovom mandatu.

Vučić je naveo da 26 zeamlja u Evropi ima veću cenu benzina od Srbije, a potom je nabrojao te zemlje počevši od Albanije za koju je rekao da ima i manje plate i penzije.

Među zemljama koje je Vučić nabrojao nalaze se i Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Belgija, Kipar, Danska, Nemačka, Island, Grčka, Španija, Švajcarska.

Vučić je potom ponovio da Srbija ima ubedljivo najnižu cenu struje u regionu, kao i najnižu cenu hleba.

Prema Vučićevim rečima posle Srbije po ceni struje dolaze odmah BiH i Makedonija, ali su te cene za 20 odsto više nego u Srbiji.

On je ocenio i da Vlada Srbija ne može mnogo toga da uradi u slučaju cene bezina iako je priznao da trgovci uzimaju visoke marže.

U slučaju dizela može više da se uradi i to je važno za poljoprivredu, rekao je Vučić i ponovio da se o svemu tome može razgovarati tek kada se okončaju protesti jer, kako je rekao, ne odgovara na pritiske ulice.

Izvor : Danas