РАЗРЕШИТИ ФУНКЦИЈА ИЛЕГАЛЦЕ ИЗ ПОКРЕТА „ДОСТА ЈЕ БИЛО“ У СКУПШТИНИ АП ВОЈВОДИНЕ!

„Српска радикална странка захтева од владајуће већине и председника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора да хитно, без одлагања, на надлежним Одборима и седници Скупштине покрену процедуру за разрешење са свих функција илегалних посланика, који су бирани на листи Покрета „Доста је било“, јер ова Посланичка група више не постоји у Скупштини АП Војводине. На последњој седници, председник Скупштине Иштван Пастор је констатовао да Посланичка група „Доста је било“ више не постоји , јер су је напустила још два „посланика“. На тај начин, не постоји више основ да Покрет „Доста је било“ има потпредседника Скупштине, председника и секретара Посланичке групе и чланове Покрајинске изборне комисије, што је морало бити констатовано и спроведено у дело онога тренутка, када је ова Посланичка група престала да постоји. Српска радикална странка тражи од владајуће већине да поштује Статут и Пословник о раду Скупштине АП Војводине и да моментално, без одлагања, разреши са функција илегалце из Покрета „Доста је било“. – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је Српска радикална странка још пре две године поднела жалбу Уставном суду Републике Србије, оспоравајући легитимитет седам посланичких мандата са листе Покрета „Доста је било“, јер овај Покрет није испунио елементарне услове за учешће на покрајинским изборима.

„Већ две године Уставни суд Републике Србије ћути и не решава уставну жалбу Српске радикалне странке, а ми имамо ситуацију да седам илегалаца већ пола мандата, равноправно са осталим посланицима, учествује у раду Скупштине АП Војводине. Покрет „Доста је било“ није имао довољан број валидних, судски оверених потписа да би учествовао на покрајинским изборима. На крајње волшебан начин, интервенцијом из врха власти, овом Покрету је омогућено учешће на изборима, чиме је најгрубље прекршен Устав и закони Републике Србије. Сада, пошто су се сви „посланици“ „Доста је било“ разбежали „куд који мили моји“, Скупштина мора поступити у складу са својим актима и разрешити их са „дебело“ плаћених функција и свих принадлежности које те функције предвиђају.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да Уставни суд не сме више да одлаже разматрање и поступање по уставној жалби, коју је поднела Српска радикална странка, јер се у питање доводи легитимитет свих одлука које је донела Скупштина АП Војводине, од почетка овога сазива.

„Симптоматично је да се Уставни суд Републике Србије не оглашава две године, без обзира на непобитне доказе које је доставила Српска радикална странка, а да владајућа већина сада ћути и не поступа у складу са актима Скупштине АП Војводине, иако ова Посланичка група више не постоји. Да ли напредњачки покрајински режим рачуна на илегалце који су припадали „Доста је било“ или је у питању нешто друго, показаће време. До тада, у складу са актима Скупштине АП Војводине морају бити разрешени функција потпредседник Скупштине Иван Стијеповић, председник Посланичке групе Светлана Козић и секретар, као и чланови Покрајинске изборне комисије, које је предложио Покрет „Доста је било“. – закључио је Ђурађ Јакшић.