РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ: „ЗИМСКЕ ЕДУКАТИВНЕ И РЕКРЕАТИВНЕ АКТИВНОСТИ СТУДЕНАТА“

Најбоље рангирани студенти Универзитета у Новом Саду, као и осталих високошколских установа у АП Војводини, боравили су на скијању у Ски центру Копаоник, у периоду од 13. до 20. децембра 2020.

И ове године захваљујући пројекту: „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“, који је финансијски подржао Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, 135 најбоље рангираних студената добило је прилику да посете једну од најлепших планина Србије и стекну нове вештине и знања о боравку у природи у зимском периоду.

Овим пројектом Секретаријат је још једном показао своју бригу о најбољим студентима Универзитета у Новом Саду, мотивишући их да и у наставку своје академске каријере наставе да пружају изузетне резултате.

Садржај едукативног и рекреативног карактера спроведен је од стране професора, инструктора и студената Факултета спорта и физичког васпитања, као и гостујућих предавача. Учесницима пројекта омогућено је да прошире своја знања из друштвено – хуманистичких, као и медицинских области, стекну нове вештине и искуства, али оно што је најважније створе пријатељства за читав живот.

Реализатор овог пројекта чији је циљ подизање свести о значају спорта у обликовању младих људи и промовисање правих вредности, као што су: образовање, физичка активност и заједништво, је Универзитетски спортски савез Новог Сада.