REDOVNO ODRŽAVANJE JAVNIH POVRŠINA

Tokom ovog leta Savet Mesne zajednice Pećinci mnogo pažnje je posvetio održavanju javnih i zelenih površina u naselju. Kako nam je rekao predsednik Saveta Zlatko Jovičić, na ovim poslovima je tokom celog leta bio angažovan jedan radnik preko javnih radova.

„Jednog radnika smo dobili zahvaljujući Opštini Pećinci, a mi smo po potrebi povremeno angažovali još dva radnika, jer smo svesni da su Pećinci kao administrativni centar za mnoge posetioce slika i prilika cele naše opštine. Sam centar naselja održavaju radnici Javnog komunalnog preduzeća „Sava“, a mi iz Saveta smo se potrudili da i sve druge javne površine, poput vašarišta, prostora oko stadiona „Suvača“ i prilaza Pećincima sa obilaznice i od naplatne rampe budu pokošene i očišćene od smeća. Pored toga, radnici koje smo angažovali kosili su i javne površine ispred staračkih domaćinstava i ispred praznih placeva i kuća u kojima trenutno niko ne živi, sve sa ciljem da naši meštani žive u urednijem i zdravijem okruženju i da mogu da budu ponosni na izgled svog naselja“ – kaže Jovičić.

On je ujedno najavio da će održavanje javnih površina biti nastavljeno i tokom jeseni i da će kada prestane potreba za košenjem trave, radnici čistiti opalo lišće i smeće sa javnih površina.

Izvor : Opština Pećinci