РЕГАТА УПЛОВИЛА У ЛУКУ СРБОБРАН

Седамдесетак бродова разних величина који чине десету, јубиларну регату „Воде Војводине“, упловило је данас у Србобран. Сви су пронашли сигуран вез на левој обали Великог бачког канала, одмах након моста, а на копну су учеснике регате, промотере наутичког туризма у Војводини, сачекали добри домаћини из Србобрана и програм којим је за њих припремљен. После испловљавање из Новог Сада, Србобран је шеста лука у коју су упловили бродови, и остала им је још једна до повратка на полазну тачку.

Оне који воле да плове равницом, у Србобрану је у име свих грађана поздравио Радивој Парошки, председник општине. Уз жеље да са собом у наставку путовања понесу најлепше успомене, Парошки је изразио задовољство што град поново има прилику да угости регату „Воде Војводине“. „Као панонски морнари крстарите равницом и данас сте стигли у Србобран, место са дугом и поносном традицијом. Србобран је увек био добар домаћин, посебно за добронамернике који су га посећивали, попут вас који сте нам стигли на седамдесетак пловних објеката. За нас је веома важно да канал за који се слажемо да изгледа лепо и да пружа пуно могућности, заједно доведемо да буде много чистији и еколошки прихватљив за све. Ова акција управо промовише такве намере и у први план ставља наше велике водне потенцијале“, рекао је Парошки и учесницима регате, којим има око 200, пожелео угодан боравак у Србобрану.

Још док су пристајали бродске посаде дочекали су звуци Банде дрвене, која је за ову прилику са обале забављала учеснике регате. За сутра је заказана акција уређења обале Великог бачког канала, којом ће уједно бити обележен и 29. јун – Међународни дан Дунава, а затим и такмичење у кувању рибље чорбе. За музичку забаву поново ће бити задужена Банда дрвена.