РЕГАТА „ВОДА ВОЈВОДИНЕ“ ПРОШЛА КРОЗ РУСКИ КРСТУР

Житељи Руског Крстура имали су прилике да протеклог викенда дочекају традиционалну, дванаесту по реду, регату „Вода Војводние“. Регаташе су дочекали представници Месне заједнице Руски Крстур и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је пожелео добродошлицу гостима и који се похвално изразио о сарадњи са „Водама Војводине“:

„Сарадња са „Водама Војводине“ је, мало рећи, сјајна и ми већ дуго сарађујемо на разним пројектима. Имамо ту част да будемо домаћини регати, и верујем да ћемо оправдати очекивања. Сарађујемо на многим битним пројектима чишћења канала, уређења стаза, а ево управо овде у Руском Крстуру је урађен део радова на новој стази. Није у питању само шеталиште, већ и инспекцијска стаза и сада то већ изгледа сјајно. Заједно са њима радимо послове и на Малом Стапару и  у Кули, где је урађена стаза на потезу од ресторана „Ћуприја“ до дрвеног моста. Много послова заједнички радимо и они су нам јако битан партнер, било да је у питању инфраструктура или туристички аспект. Ово јавно предузеће улаже велика средства у екологију и они су нам драгоцени партнери, јер је Кула некада била позната као црна тачка Европе, са најзагађенијим каналом. Данас је тај канал потпуно очишћен, потпуно измуљан и ниједан литар отпадних вода се не испушта у канал, а то би било немогуће без партнерства са „Водама Војводине“ и  са надлежним министарством“.

Међународна регата „Воде Војводине“, 12. по реду, испловила је из Новог Сада. Регата се одржава од 24. јуна до 3. јула на војвођанским каналима и рекама и у њој учествује 100 бродова који ће прећи маршруту од 300 километара за 10 дана, на релацији Нови Сад – Бачки Петровац – Руски Kрстур – Српски Милетић – Сомбор – Бездан – Апатин –Богојево – Бачка Паланка.

Извор: Општина Кула