РЕКОНСТРУИСАНА СПОРТСКА АМБУЛАНТА: САВРЕМЕНИ УСЛОВИ ЗА ПРЕГЛЕД И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ СПОРТИСТА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић посетио је данас реконструисану спортску амбуланту која се налази у оквиру Градске хале „Мостонга“.

Спортска амбуланта од сада ће, захваљујући савременој опреми, пружити боље услове за обављање спортских прегледа, као и за рехабилитацију више од 2000 сомборских спортиста. У опрему је укупно уложено 1.000.000,00 динара, средства су обезбеђена из буџета Града, а саму јавну набавку спровео је Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“.

Између осталог, набављени су нова вага, два апарата за мерење притиска, слушалице, а према речима медицинског особља, најзначајније ће утицати на рад нови ЕКГ апарат,  комбиновани апарат за електротерапију и ултразвучни апарат.

Поред нове опреме, реновиране су и просторије спортске амбуланте. Уређени су зидови, подови, столарија и поправљене су електричне инсталације. За ове радове је издвојено 371.800, 00 дин, што је обезбеђено из средстава Спортског центра „Соко“.

Реновирани простор спортске амбуланте обишли су и члан Градског већа за област омладине, деце, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић, директор Спортског центра „Соко“ Дарко Смиљанић, као и директорка Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ др Емеше Ури.

Извор: Град Сомбор