РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ПАНЧЕВУ ДО КРАЈА ОКТОБРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас да ће радови на реконструкцији дела Опште болнице Панчево, за шта је Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара, бити завршени до краја октобра.

„На реконструкцији дела панчевачке болнице, у физичком делу, урађено је три четвртине посла и очекујем да до краја октобра све буде завршено како би објекат био стављен у функцију“, рекао је председник Мировић након обиласка Интeрнистичког блока Опште болнице Панчево.

Истакавши да је Општа болница у Панчеву у протеклих годину дана добила и савремену медицинску опрему у вредности од преко 40 милиона динара, председник Мировић најавио је да ће локална самоуоправа у Панчеву, у договору са Управом болнице, издвојити средства за припрему пројектне документације и за реконструкцију других делова болнице, како би у наредним годинама цео објекат био обновљен.

„Циљ Покрајинске владе је да обновимо здравствени систем и реконструишемо све регионалне болнице, клинике и институте у АП Војводини како би грађанима пружили квалитетнију здравствену заштиту, а запосленима што боље услове за рад“, нагласио је председник Мировић.

Директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука рекао је да се у ту болницу није улагало 50 година, те захвалио Покрајинској влади што је препознала њихове потребе и обезбедила значајна средства како би грађани тог дела Баната имали квалитетну и правовремену здравствену заштиту.

Интeрнистички блок Опште болнице Панчево, заједно са председником Мировићем, обишао је и покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић.