РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОМА КУЛТУРЕ У ИРИГУ

После више од три деценије Општина Ириг ће покренути пројекат реконструкције Дома културе у центру насеља. Први корак је израда самог пројекта, за шта је завршен поступак јавне набавке. Паралелно са пројектовањем саме реконструкције ради се и на озакоњењу објекта, с обзиром на то да имовиско-правна питања плаца нису решена од изградње Дома, а томе има више од три деценије. С тим у вези, већ је обављен разговор са Владиком Сремским Господином Василијем, с пошто део плаца на ком је изграђен овај објекат припада Српској православној цркви.

Реконструкција Дома културе у Иригу само је део намере да се уреди централни део насеља, укључујући фасаде, парк, пијацу. Дугорочни циљ је да Ириг постане и званична винска престоница, а за то је неопходан, између осталог и визуелни идентитет наше варошице.

„Дом културе је обејкат од изузетног значаја за нашу Општину, у ком се налази Српска читаоница, најстарије читалиште у Срба, просторије низа удружења, као и велика сала неопходна за даље одвијање и унапређење друштвеног живота. Време је учинило своје, а сада су се коначно стекли услови, укључујући и финансијски, како бисмо прво легализовали, а потом и реконструисали ову значајну зграду“, рекао је Тихомир Стојаковић, председник Општине Ириг.

Извор: Општина Ириг