РЕКОНСТРУКЦИЈА НАЈВЕЋЕГ ПРУЖНОГ ПРЕЛАЗА У РУМИ

Железнице Србије започеле су реконструкцију пружног прелаза у улици Владимира Назора у Руми.

Радови се одвијају под надзором Друштва за управљање железничком инфраструктуром „Инфраструктура железнице Србије“ и имају за циљ да свим учесницима у саобраћају омогуће квалитетнији и безбеднији прелаз преко пруге.

Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да ће радови допринети једној лепшој, комплетној слици нашег града, те да је да поред уређења самог градског језгра, тргова и улица важно уредити и прилазе граду.

„Као председник Општине имао сам прилику да се састанем са директором „Инфраструктура железнице Србије“ господином Мирољубом Јевтићем и тражио сам да нам се уреде пружни прелази, с обзиром да плаћамо одржавање прелаза на годишњем нивоу. Господин Јевтић је био кооперативан и обећао је да ћемо у наредних десет дана реконструисати овај највећи пружни прелаз са пет колосека. Радови су почели и надам се да ће ускоро бити завршени и да ће свим учесницима у саобраћају бити омогућен безбеднији прелаз пруге, преко које се одвија и међународни саобраћај“, изјавио је председник Манчић и напоменуо да се и на другим прилазима граду одвијају значајни радови.

„На путу према Краљевцима, на раскрсници М21, се ради кружна раскрсница, која сама кошта преко 60 милиона динара, такође се уређује и буђановачка петља. Све се ради средствима Републике Србије, односно Железница Србије и Путева Србије. Ми смо само иницирали и успели да покренемо радове да се ураде на нашој територији. Велику захвалност дугујемо министарки Михајловић и директорима поменутих предузећа, јер су покренули капиталне радове на територији Општине Рума. То ће допринети једној лепшој, комплетној слици нашег града, јер ми финансирамо све радове унутар града и месних заједница, али не смемо занемарити и оно што се дешава и на магистралним путевима и прилазима нашем граду“, нагласио је Манчић.

Пројекат изградње раскрснице са кружним током према Вогњу би требао да се ради у другој половини године.

„Вредност тог пројекта је негде између 60 и 70 милиона динара. Имамо чврста обећања и министарке Михајловић и господина Дробњака, директора Путева Србије, да ће и тај кружни ток бити урађен до краја ове године. И то ће заокружити Руму са фино уређеним прилазима и са нечим што је ново, што нисмо имали, а то су кружне раскрнице“, рекао је Манчић.

Извор: Општина Рума