РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ, ВАЖАН ПРЕДУСЛОВ ЗА ФАБРИКУ ВОДЕ

Градоначелник Павле Марков уверио се да жељеном динамиком одмиче 30. јула започета реконструкција водоводне мреже у делу улице Јована Јовановића Змаја, у дужини од 3.050 метара. Радови укључују и изградњу магистралног и дистрибутивног цевовода који ће побољшати водоснабдевање корисника Агроиндустрије зоне:

– У завршној фази је монтажа цевовода, а предстоји тежи део посла који се односи на монтажу чворишта и везивање кућних прикључака. Очекујемо да ћемо у наредних месец дана привести крају све уговорене послове- поручио је Славиша Паравиња, шеф градилишта фирме “Градитељ НС”. Ова инвестиција вредна је око 36,6 милиона динара, а средства су обезбедили локална самоуправа и Министарство привреде. У наредној другој фази, предвиђена је замена цевовода у дужини од 5.270 метара, а процењена вредност радова износи око 67,7 милиона динара. Градоначелник је потврдио да је ово градилиште уско повезано са, за Кикинду и њене грађане, капиталним пројектом:

– То је, наравно, фабрика воде. Услов за реализацију тог пројекта је реконструисана водоводна мрежа, која је у значајној мери већ реконструисана. У питању је вишегодишњи пројекат који настављамо и током идуће године. Паралелно нас очекује и изградња постројења за пречишћавање воде. У технолошком и финансијском смислу нема никаквих препрека, а у наредних пола године нас очекује и потписивање уговора с извођачем радова. Овај пројекат реализоваћемо у сарадњи са са немачком Развојном банком КФW- подвукао је Марков. Градоначелник је представио и пројекат реконструкције улице Јована Јовановића Змаја и овог дела Микронасеља који, поред осталог, предвиђа и изградњу кружног тока у делу Светосавске улице код Кванташке пијаце:

– Вредност инвестиције је 350 милиона динара, а будите уверени да ћемо обезбедити средства. Технички део пројекта је окончан, а ми ћемо наредне године започети посао. Желим да грађанима Кикинде саопштим још једну добру вест. Велики инвестициони план, који подразумева улагање државе у комуналну, саобраћајну и енергетску инфраструктуру, Кикинда спремно дочекује. Ми већ сад имамо спремне пројекте укупне вредности око две милијарде динара. Сматрам да је то велики успех наше локалне самоуправе. Министра финансија, Синишу Малог, упознаћу у петак са нашим пројектима- најавио је Марков.

Извор: Град Кикинда