РЕКОНСТРУКЦИЈОМ УЛИЦЕ МАКСИМА ГОРКОГ ПОВЕЋАЋЕ СЕ БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ И СМАЊИТИ ЗАСТОЈИ

Због недостатка саобраћајних трака за лева скретања, у улици Максима Горког, најфреквентнијој саобраћајници у нашем граду, најкритичније су раскрснице са улицама Браће Радић и Штросмајерова. Последица таквог стања је повећана угроженост учесника у саобраћају и мала проточност која врло често проузрокује озбиљне застоје, како на главном, тако и на прикључним путним правцима. Тај проблем ће већ ове године бити решен, јер су на јавном конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре граду Суботици додељена средства у износу нешто већем од 73 милиона динара за пројекат „Реконструкција и доградња коловоза у улици Максима Горког, од раскрснице са улицом Браће Радић до раскрснице са улицом Матије Гупца у Суботици са изградњом система видео-надзора (I фаза)“.

Уговор о додели бесповратних средстава за реализацију овог пројекта у име суботичке локалне самоуправе потписао је, 18. фебруара 2019. године, у Новом Саду, градоначелник Суботице Богдан Лабан. Он је, тим поводом, изјавио да пројектно решење подразумева проширење коловоза у зони раскрсница са улицама Браће Радић и Штросмајеровом, тако да се формира додатна саобраћајна трака за лева скретања из улице Максима Горког, и да ће у овом делу улице бити постављена нова светлосна и саобраћајна сигнализација, као и систем видео-надзора.

– На овај начин ће се повећати проток саобраћаја и решити вишегодишњи проблем одвијања саобраћаја на овом потезу. У непосредној близини ових раскрсница налази се и Основна школа ’Иван Горан Ковачић’, што представља посебан разлог за повећање безбедности саобраћаја на том делу улице Максима Горког – истакао је градоначелник Лабан.

Осим ове две раскрснице, додао је, град Суботица има у плану да се оваква реконструкција изведе и на осталим критичним раскрсницама у нашем граду.

Извор: Град Суботица