РЕКОРДАН БРОЈ СТУДЕНАТА ДОБИО СТИПЕНДИЈЕ

Након спроведеног конкурса општина Србобран наставила је данас са добром праксом финансијске подршке студентима из сва три насељена места – Србобрана, Турије и Надаља. Ове године начињен је и вредан искорак јер је оборен рекорд у броју додељених стипендија. Председник општине Србобран Радивој Дебељачки потписао је данас са свим изабраним студентима уговоре о стипендирању и јавно поручио да локална самоуправа са највећим задовољством пружа подршку образовању и младим људима који би у будућности требали да воде град.

„Ви сте будућност наше заједнице и као такви заслужујете посебан однос од стране локалне самоуправе. Надам се да ћете се, када завршите школовање, вратити у своју општину и помоћи јој у развоју и напретку, као што она сада помаже вама. Поносни смо на то колики вас је број остварио право на стипендију и што ћемо ускоро за толико више имати академских грађана у својој средини. Један од наших приоритета је улагање у младе људе, у децу и њихов развој, јер на тај начин улажемо у будућност свих нас“, поручио је Дебељачки.

Ове године додељене су чак 102 стипендије – сви студенти прве године студија, као и они на вишим годинама, са просеком оцена од 7,00 до 8,00, добили су уговор у вредности од 3.000 динара месечно, док је за оне најбоље, чији просек прелази 8,00 издвојено по 6.000 динара. Поред тога општина обезбеђује још 6 врста стипендија, за ученике и студенте у областима: спорта, науке и уметности; све укупно за ове намене из буџета је издвојено 4.650.000 динара.

Строга епидемиолошка правила која прописују дозвољени број особа у затвореном простору, узроковале су да се додела стипендија организују у више термина. Студенти су у салу Скупштине општине долазили у мањим групама, на сваких сат времена, како би се смањио ризик од ширења COVID 19.

Извор: Општина Србобран