РЕНОВИРАНА ШКОЛСКА САЛА У НОВОМ КОЗЈАКУ

Свакодневим добровољним радним акцијама, мештани Новог Козјака предвођени Станком Беочанином и Драганом Жабеком, постепено су уређивали простор око школске сале, као и њену унутрашњост. Средства за извршење пројекта санације и реновирања обезбеђена су из буџета Општине Алибунар.

Сала је изграђена 1970. године у склопу основне школе, а од 2006. године због оштећењаона није коришћена. Након деценије запуштени и оронули зидови сале без дечије игре и смеха, на иницијативу члана Општинског већа задуженог за привреду, урбанизам и комуналне делатности, Војкана Диклића, доведени су у адекватно и безбедно стање. И овај простор је поново спреман за спортске и друге активности, што је и неспоран доказ да Општина Алибунар наставља да улаже у спорт и брине о својој омладини.

Детаљно чишћење простора, замена кровних плоча, унутрашње кречење зидова и плафона, фарбање прозорских рамова, уређење свлачионица и прилазног ходника и репарација једног дела паркета су неки од најважнијих радова који су извршени како би сала поново била у употреби. Према плану Општина ће и у наредном периоду учествовати у пројектима санација и уређења спортских и других објеката.  

„Предиван је осећај чути веселост деце која после дужег времена имају где да се играју. Жагор веселе деце опет одјекује до центра нашег места. Са пуно ентузијазма и упорности, уз помоћ наше Општине, успели смо да оспособимо салу. Након завршетка радова на реновирању фискултурне сале, млади ће имати где да квалитетно проводе време, да се баве спортом и стварају здраве навике“, изјавио је господин Војкан Диклић. „Овим не стајемо. Желим да верујем да ће брига, домаћински однос и жеља да се сачува овај труд и залагање младих људи бити добар мотив и подстицај за лепшу будућност нашег места“.

Отварању реновираног објекта присуствовао је и председник Општине Алибунар, Предраг Белић који је изразио огромно задовољство због иницијативе и организовања грађана. Изјавио је присутнима да ће локална самоуправа и у наредном периоду учествовати у пројектима санација и уређења спортских и других пројеката широм општине Алибунар, где год је то потребно.

 

Извор: Општина Алибунар