РЕНОВИРАНИ КЛУБ ПЕНЗИОНЕРА „СЛАНА БАРА“ ПОЧЕО СА РАДОМ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем обишао реконструисани Клуб пензионера Слана барау Задружној улици који функционише у оквиру Геронтолошког центра Нови Сад. 

Град се труди да помогне најстаријим суграђанима и зато улажемо средства у Клубове пензионера како бисмо им живот учинили што лагодинијим. Суграђани на Сланој бари, од 2019. године користе просторије Клуба на Клиси, а сада поново имају свој простор у делу града у којем живе. Крајем прошле године су спровођени грађевински радови, који су подразумевaли адаптирање простора Градске библиотеке у овај Клуб од 77 м2. У овим пословима учествовале су Градска управа за имовину која је регулисала имовинско-правне односе и Градска управа за социјалну и дечју заштиту, која је издвојила средства у висини од 2,7 милиона динара за радове на објекту. На територији Града Новог Сада ради укупно 19 Клубова пензионера, како у граду тако и у приградским насељима, уз још 9 места сличне намене и садржаја – рекао је градоначелник Ђурић захваливши се свим запосленима у Геронтолошком центру на свему што раде за суграђане и додао – Наставићемо да подржавамо њихов рад, трудићемо се да стално побољшавамо услове и омогућавамо услуге за све већи број корисника. 

Министар Селаковић је истакао да Град Нови Сад има веома разгранату мрежу пензионерских клубова и да улагањем у пензионерске клубове, показује колико му је стало до пензионерског стандарда, и додао да су клубови посебно важна места за свакодневно дружење и социјализацију пензионера, нарочито када су питању самци. Он је најавио да ће се држава  постарати да пензионерске клубове обогати додатним садржајима, да наше најстарији буду информатички описмењенији и да се упознају са новим технологијама. 

У последњих неколико година, између осталог, реновирано је седиште Удружења пензионера у Поштанској улици. Реконструкције за потребе Удружења су рађене у Будисави, Степановићеву, Ковиљу, Кисачу, Буковцу. Изграђен је нови објекат Дома пензионера у Каћу, као и нов објекат за МЗ Сајлово у оквиру кога се налазе и просторије намењене Удружењу пензионера, а саниран је и објекат који користи Удружење пензионера у Футогу. Ускоро следи отварање Дома пензионера у Лединцима.