РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ У БАНАТСКОМ КАРЛОВЦУ

Општина Алибунар је овог викенда била домаћин Репрезентацији Србије у кошарци у колицима. Ови талентовани момци одиграли су ревијалну утакмицу у спортској хали у Банатском Карловцу подељени у две екипе и том приликом показали да када се нешто ради из срца препреке не постоје. Белу екипу је предводио капитен репрезентације Србије, Жељко Ћирковић док је на клупи црвених био Борис Цвјетковић. У узбудљивој утакмици славили су Бели резултатом 51:42.

Бели: Ликић 2, Јеремић 17, Цвијановић 7, Везмар 2, Ћирковић 23, Митровић, Тодоровић, Јоксимовић

Црвени: Цвјетковић, Макуловић 2, Шаренац 2, Сикима 2, Јовановић А. 22, Јовановић Ф. 8, Вукашиновић 4, Динић 2.

Иако скромна, општина Алибунар улаже за наше прилике значајна средства како би управо кроз спорт указала суграђанима са акцентом на омладини на значај очувања здравог тела и духа. Трудимо се да у сваком од десет села, које чине нашу општину, постоје спортски клубови, који ће помоћи нашим грађанима да стичу здраве навике и јачају дух. Управо спорт је препознат као људска делатност која је једна од најхуманијих и најморалнијих. Здрава конкуренција, солидарност, жеља за доказивањем и сталним напредовањем уз поштовање других, неке су од витешких особина које сваки спортиста годинама стиче и унапређује.

Председница општине, Зорана Братић, захвалила се гостима на указаној части да им општина Алибунар буде домаћин и том приликом изјавила је:

“ Управо данас дошли су нам у госте изванредни људи, којима желимо искрену добродошлицу и верујемо да је ово само почетак једне дуге и успешне сарадње. Надамо се да ће оваква дружења помоћи и нашим суграђанима који имају проблеме који им се можда у овом тренутку чине нерешивим, да помоћу колица, или других помагала, коначно прекораче кућни праг и смело крену у свет. Охрабрујемо их да искористе прилику да себи и целом свету покажу да су у свему једнаки са другим људима, а сигурна сам да су многи од њих попут њихових колега кадри за велика дела.“

Општина Алибунар се такође захваљује Николи Хочевару, који је живот посветио кошарци, на иницијативи за један овакав догађај који јача свест о значају спорта у нашој заједници.

Извор: Општина Алибунар