РЕПРИЗЕ ПРЕДСТАВА ,,ЧЕЖЊА ЗА СУПЕР ПОВРЋЕМ“ И ,,ИДИОТ(И)“ ОДРЖАНЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ У КУЛИ

У Културном центру у Кули гледаоци су за викенд могли да погледају репризе две позоришне представе које су недавно премијерно изведене, а потом и приказане на 76. Општинској смотри драмског стваралаштва. У питању су представе ,,Чежња за супер поврћем“, по тексту Мјуреј Шизгала и у режији Драгана Остојића, која се изводи на камерној сцени и којој може да присуствује само 50 гледалаца, као и представа ,,Идиот(и)“, по мотивима једночинки Музе Павлове, а у режији Слободана Ногавице.

Редитељ и глумац, Слободан Ногавица, истакао је да је било велико задовољство радити на овим пројектима, као и да ће се потрудити  да представе добију што више термина, како би сви заинтересовани могли да их погледају.

,,Имали смо изузетно богату сезону ове године. Пре свега, отворили смо камерну сцену. После много година представа је урађена на малој сцени –  дакле, публика је са нама на сцени, мало је ближе и на бољи начин можемо да им донесемо све што представа има и носи у себи. Одмах затим смо имали премијеру омладинске представе. Наш омладински ансамбл већ полако стасава у озбиљне глумце. То су млади људи који су одмалена у позоришту. Испрва су били у дечијем ансамблу, а сада су, ево већ другу годину заредом, у омладинском и било је заиста лепо радити са њима. Већ смо екипа и  већ знамо ко, шта, како и где. Имали смо малих потешкоћа ове године, али смо некако успели све да пребродимо и да из њих изађемо као победници. Направили смо добру и квалитетну представу и надамо се да је публика уживала. Што се тиче представе на камерној сцени, у њој играмо Вања Боговачки и ја, а редитељ је Драган Остојић. Са Остојићем сарађујем већ дужи низ година и негде се јако добро познајемо. Вања и ја смо одрасли заједно у позоришту, тако да је било баш велико задовољство радити на овом пројекту, а по реакцијама публике мислим да смо урадили баш добру ствар. Обећавам да ћемо имати више термина играња ове представе јер сваки пут се тих 50 места попуни у року од једног дана, тако да ћемо се трудити да испоштујемо све који желе да је погледају“.

Извор: Општина Кула