РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА АТМОСФЕРСКИХ ВОДА У РУМИ

Данас су почели радови на санацији и уређењу каналске мреже у Руми. На предлог Одељења за инспекцијске послове, радови ће се изводити на пет критичних локација у граду. Почетак радова на прокопавању канала на крају Улице 7. војвођанске ударне бригаде обишао је данас начелник Општинске управе Душан Љубишић, заједно са председником III Mесне заједнице у Руми, Александром Поповићем.

На углу Улице 7. војвођанске ударне бригаде и Језерске улице прокопава се канал за одвођење атмосферских вода, дужине 70 метара, дубине два метра.

До сада су становници ове улице имали великих проблема са атмосферским водама, прокопавањем овог канала вода више неће остајати у улици, него ће се повлачити у канал. Радови ће се, поред ових у Улици 7. војвођанске ударне бригаде, обавити и на још неколико локација у граду, рекао је начелник Љубишић.

„Прва локација је ова на крају Улице 7. војвођанске ударне бригаде, друга је угао Нове и Улице Душана Јерковића, где такође постоји проблем скупљања атмосферских вода. Трећа локација је у Иришкој улици код Универекспорта, четврта је у улици Августа Цесарца где се прокопава нови канал у дужини од 120 метара. Пета локација је у Партизанској улици, где имамо заиста доста притужби грађана за изливање канализационе мреже. За дугорочно решење проблема у Партизанској улици потребно је доста новца. Сада ћемо реаговати да на најбољи могући начин тренутно решимо проблем, а након тога ћемо размотрити могућности да са већим финансијским средствима кренемо у ревитализацију мреже у тој улици „, рекао је Љубишић и додао да је за ову годину обезбеђено близу два милиона динара за санацију и чишћење каналске мреже у граду.

Извор: Општина Рума