РЕВИЈА „ДАНИ СЛОВЕНАЧКОГ ФИЛМA“ ОДРЖАНА У КОВИНУ

У ковинском Центру за културу по први пут је организована манифестација „Дани словеначког филма“. Ревија је трајала од 9. до 11. децембра, а публици је било приказано шест филмова, три краткометражна и три дугометражна. Последњег дана ревије специјални гости били су чланови екипе филма „Стриц Геза иде у Затурце“, која је ковинској публици након пројекције приредила незаборавно дружење. 

Иако је ово била прва ревија у Ковину, публика је била више него задовољна, не само организацијом већ и стручном селекцијом филмова која је надвисила многе пробирљиве укусе. Према речима организатора, ревија ће се одржати и наредне године, а селекцију ће као и до сада радити Драгомир Зупанц, наш прослављени режисер. 

Према речима Миливоја Грчића, директора  Центра за културу Ковин, ово је била веома значајна културна манифестација која је избирљивој ковинској публици приказала најновија достигнућа словеначке кинематографије, иначе веома цењене у Европи. Он је том приликом изјавио да ће ковински културни центар и даље успешно сарађивати са словеначким удружењима и да ће та сарадња бити проширена и на остале културне сфере. Организатори ове манифестације били су Друштво Словенаца „Сава“ из Београда, Центар за културу Ковин, Удружење Словенаца „Логарска долина“ из Панчева и њихова подружница у Ковину (председнику удружења Јосипу Веберу захваљујемо на извештају са ревије и на послатим фотографијама које објављујемо, прим. уредништво сајта).

Извор: Општина Ковин