РОЂЕНДАНСКИ КОНЦЕРТ ГРУПЕ „ВРЕЛО“

Група Врело прославиће двадесети рођендан концертом у Руми 21. децембра у 20 часова.

Обећавају да ће сала Културног центра бити испуњена снажном животном енергијом по којој је Врело препознатљиво.Двадесет година су верни традицији као непресушној инспирацији, а слобода са којом традицији приступају чини да се српски музички генетски код што боље истакне и покаже своју вечну вредност.

Поносни што представљају српску традиционалну музику у потпуно оригиналном и модерном паковању широм Европе, истичу да концерт у родном граду увек носи јединствену топлину, али и да ће ово бити, у техничком смислу, специфичан и захтеван наступ. Људи са којима ће сарађивати на продукцији звука, на светлосним, видео и специјалним ефектима, радили су на многим значајним уметничким пројектима и врло су цењени код нас и у свету.

Подсетимо на високе резултате које је ВРЕЛО постигло у свом раду (друго место у свету на BBC конкурсу за The Next Big Thing у Лондону, учешће у Кустуричиној панк опери »Дом за вешање«, сарадња са Здравком Чолићем, Момчилом Бајагићем, Нелетом Карајлићем, Ђулетом Ван Гогом … успешни концерти широм Европе …). Њихову музику су као аутентичну вредност препознали светски музички продуценти Најл Роџерс и Вилијем Орбит. Све оно што су проживели за ове две деценије рада, чланови групе Врело виде као позив да остану на свом задатку, јер врело је вечити извор воде, живота, љубави.

Извор: Општина Рума