РОЂЕНДАНСКИ КОНЦЕРТ ГРУПЕ ВРЕЛО

Група Врело прославиће двадесети рођендан концертом у Руми 21. децембра у 20 часова. Обећавају да ће сала Културног центра бити испуњена снажном животном енергијом по којој је Врело препознатљиво. Двадесет година су верни традицији као непресушној инспирацији, а слобода са којом традицији приступају чини да се српски музички генетски код што боље истакне и покаже своју вечну вредност.

Поносни што представљају српску традиционалну музику у потпуно оригиналном и модерном паковању широм Европе, истичу да концерт у родном граду увек носи јединствену топлину, али и да ће ово бити, у техничком смислу, специфичан и захтеван наступ. Људи са којима ће сарађивати на продукцији звука, на светлосним, видео и специјалним ефектима, радили су на многим значајним уметничким пројектима и врло су цењени код нас и у свету.

Подсетимо на високе резултате које је ВРЕЛО постигло у свом раду (друго место у свету на BBC конкурсу за The Next Big Thing у Лондону, учешће у Кустуричиној панк опери »Дом за вешање«, сарадња са Здравком Чолићем, Момчилом Бајагићем, Нелетом Карајлићем, Ђулетом Ван Гогом … успешни концерти широм Европе …). Њихову музику су као аутентичну вредност препознали  светски музички продуценти Најл Роџерс и Вилијем Орбит.Све оно што су проживели за ове две деценије рада, чланови групе Врело виде као позив да остану на свом задатку, јер врело је вечити извор воде, живота, љубави.