ROĐENDANSKI MAJ FONDACIJE DANILO KIŠ

Dragi prijatelji, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ u maju obeležava 15 godina postojanja i rada sa mladima, navodi subotica.info. Tim povodom, u saradnji sa našim i vašim dragim prijateljima, pripremili smo različite sadržaje koje ćemo u naredne četiri nedelje emitovati online.

Iako ovaj  rođendan slavimo na neuobičajen način,  pozivamo vas da i vi budete deo ove proslave. Pored  radioničarskog programa,  pripremili  smo i nekoliko iznenađenja. Nastavite i dalje da nas pratite na našoj Facebook stranici.

Program za ovu nedelju:

Ponedeljak: Radionice ličnog razvoja: „Korisni saveti za učenje u izmenjenim okolnostima“

Ovog ponedeljka, 4. maja, predavanje pod nazivom „Korisni saveti za učenje u izmenjenim okolnostima“ održaće Izabela Zeković, NLP praktikantkinja, voditeljka Radionice ličnog razvoja i Omladinskog kluba.

Utorak: Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma:“Milena Dravić o filmskoj glumi”

U utorak, 5. maja,  objavljujemo novi tekst pod nazivom “Milena Dravić o filmskoj glumi” profesora filozofije Dragana Krstića, voditelja Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma. Pozivamo vas da svojim komentarima učestvujete u filozofskoj online raspravi.

Sreda: Kiš teatar predstavlja: “Kis színházi műhely – Virtuális SÖR – Part 1. – Komédiák”

U okviru programa „Kiš teatar predstavlja“ prikazujemo individualne vežbe, kao i kazivanja poezije polaznika pozorišnih radionica Kiš teatra Fondacije „Danilo Kiš“.

Za sredu, 6. maj, polaznici Kiš teatra na mađarskom jeziku, uz mentorsku podršku Čile Pamer i Tamaša Hajdua,  za sve ljubitelje pozorišta, pripremili su video verziju prvog dela predstave u nastajanju “Sav Šekspir ukratko” pod nazivom “Komedije”, na mađarskom jeziku.

Četvrtak: Otvorena scena: Ivana Kecman peva “Boo’d Up” Ele Mej

U okviru programa “Otvorena scena”promovišemo mlade muzičar/ke Subotice.

U četvrtak, 7. maja, imaćete priliku da poslušate obradu pesme “Boo’dUp” Ele Mej, u izvođenju Ivane Kecman, učenice Srednje muzičke škole u Subotici.

Petak: Književni klub: Online književno okupljanje

Članovi Književnog kluba nastavljaju sa radom i  ovoga petka, 8. maja, od 20 časova.

Svi zainteresovani mogu da se priključe i da nam se jave putem poruke, za detaljnije informacije.

Pišite nam ukoliko želite  i vi da učestvujete u nekom od naših programa, javite nam se na adresu: office@danilokis.rs, putem naše Facebook stranice: https://www.facebook.com/fondacija.danilokis/ , a pozivamo vas i da nas zapratite na Instagramu: @fondacija_danilokis

Izvor: subotica.info