„РОКЕНРОЛ И РАСПАД ЈУГОСЛАВИЈЕ“

У холу Историјског архива у Кикинди одржано је предавање под називом „Рокенрол и распад Југославије“, мастер историчара Драгољуба Мандића, који је говорио о распаду бивше СФРЈ из угла рок музике. Ради се о предавању заснованом на истраживању тадашње штампе и видео материјала, као и мемоара и аутобиографија, уз коришћење постојеће научне литературе и публицистике. Догађају је присуствовала и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Порука је да је заиста битно коју музику слушамо, јер то утиче на стварање система вредности којим се водимо у животу. У питању је врло интересантно предавање, о рокенролу и његовом утицају на антиратни покрет у Србији“, истакла је Валентина Мицковски.

Ради се о теми којом се аутор бави у свом научноистраживачком раду, који ће ускоро објавити Архив Војводине из Новог Сада:

“На предавању сам говорио о различитим музичким сценама и о томе како су се понашале, као и о њиховом утицају на наше ставове када су догађаји у бившој држави у питању“, додао је Драгољуб Мандић, мастер историчар.

Извор: Град Кикинда