„РУКА СПАСА“ ПОКЛОНИЛА УЧЕНИЦИМА РАДНЕ СТОЛОВЕ

Удружење жена „Рука спаса“ поклонило је данас ученицима из десет породица радне столове, који су обезбеђени кроз конкурс Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине. Ово је други пут да „Рука спаса“ поклања радне столове и до сада је чак 35 ученика добило на овај начин подршку удружења које води Савка Лазић.

„Ова врста подршке породицама веома је важна и драгоцена. Бирамо децу с циљем да усмеримо помоћ тамо где је она потребна, тамо где деце има више и где радни столови могу да се наслеђују. Хвала Фонду за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, али и општини Србобран и председнику општине Радивоју Парошком који увек подржавају наше пројекте, не само њихову реализацију већ и припрему документације и испуњавање свих услова које прописују конкурси“, рекла је Савка Лазић, председница „Руке спаса“.

Уручењу столова присуствовао је и Радивој Парошки, председник општине Србобран, који је изразио задовољство што још једном присуствује успешној реализацији неке од идеја „Руке спаса“, једног од најагилнијих удружења у општини Србобран.

„Већ неколико пута сам присуствовао активностима ‘Руке спаса’, од подршке тек рођеним бебама, ученицима, припадницама лепшег пола, и увек је то веома успешно. Удружење заслужује сваку похвалу, активно је и корисно, и брине о разним деловима популације, о сиромашним, о избеглим и прогнаним, о нашим сународницима на Косову и Метохији. Вредне жене и добра организација увек доносе резултате. Надам се да ће са ових столова у будућности стићи неки нови ђаци генерације, на понос Србобрана“, рекао је Парошки.

Извор: Општина Србобран