RUKOMETAŠI SPARTAKA BOLJI OD METALOPLASTIKE

Iza rukometaša Spartaka je još jedno odlično superligaško izdanje u Subotici, navodi subotica.info. Pred raspoloženom ekipom sa severa Bačke pala je drugoplasirana Metaloplastika iz Šapca. Subotičani su držali dobar nivo u odbrani tokom celog meča, funkcionisao je i napad, a kada su jednom stekli osetniju prednost domaći igrači su je zadržali do kraja.  

Početak meča u Subotici obeležen je čvrstom odbranom na obe strane, pa su se obe ekipe mučile da povežu dobre napade, te da naprave seriju golova. Prvi u toj nameri uspevaju domaći, koji posle gola Karana vode sa 7:5 u 16. minutu meča. Vodio su domaći i sa 9:7, a tada su i propustili priliku da podebljaju tu prednost, prave greške, što gosti koriste da preko Radojevića poravnaju na 9:9. Na radost domaće publike usledila je još jedna vredna serija Spartaka, uz dobru odbranu Subotičani prave seriju od 3:0 za 12:9. Arđelan je bio u tom periodu dobar na golu Spartaka, potom je loptu rivalu oduzeo Bozoljac, usledio je tačan pas ka Kojadinoviću koji u kontri pogađa za ozbiljnih 13:9 u 27. minutu. Subotičani su bili koncentrisani pri poslednjem napadu ekipe iz Šapca, a u desetak sekundi do kraja poluvremena, uz dosta sreće, svoj drugi gol u kratkom roku postiže Filip Leovac, a Spartak vodi možda i sa presudnih 15:10.

Nastavio je Leovac u istom ritmu i početkom drugog poluvremena, dobro se snalazio na poziciji pivota, a sa njegova dva nova gola Subotičani vode sa 17:11 u 34. minutu. Usledio je nastavak dobre igre, gosti su bili nervozniji, koštalo ih je to češćih isključenja na 2 minuta, što je dodatno olakšalo posao domćem timu. Spartak je tako, u 40. minutu, imao i osam golova prednosti (21:13). Visoka prednost je, verovatno, donela i malo opuštanje u igri domaćih, a Šapčani to koriste da preko Matičića razliku prepolove, bilo je 27:23 u 56. minutu. No, pravovremeni tajm-aut trenera Slaviše Lakovića vratio je igrače iz Subotice na pravi put, tako da dileme oko pobednika do kraja meča nije bilo.

Na kraju meča za najboljeg igrača susreta proglašen je Filip Leovac, pivot subotičana koji je postigao 5 golova a pored toga odigrao odlično u odbrani.

Izvor: subotica.info