RUKOMETAŠI SPARTAKA POBEDOM SE OPROSTILI OD SUPER LIGE

Spartak – Jugović 27:26 ( 13:11)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 150. Sufdije: Ivan Kolavčić i Bojan Kolavčić. Isključenja: Spartak 4 min, Jugović 6 min.  Sedmerci: Spartak 7/9, JUgović 1/1. 

Spartak: Mrvović 5, Miskin 5, Milunovićč 1, Ivić, Vještica 2, Potpara, Spremo 1, Radosavljević 11, Simić, Vukadinović 1, Tasić 1, Vuković, Vojvodić (14 odbrana) 

Jugović:  Momčilović 3, Dragoljević 3, Grozdić, Rakić, Rodić 8, Jelić, Regodić 2, Bursać, Ninkov 1, Mirić, Radisavljević 3, Pešić 2, Šipka 1, Bozoljac 1, Andrić, Maksimović. 

Rukometaši Spartaka pobedom su se oprostili od Arkus super lige. Subotičani su u poslednjem kolu plej aut lige savladali Jugović sa 27:26, navidi subotica.info

Poveli su gosti u prvom minutu golom Regodića, nakon čega je usledilo nekoliko napda sa obe strane bez realizacije. Post su prekinuli gosti u 7. minutu te golom Momčilovića udvostručili vodstvo, 0:2.  Spartak je uspeo da konoliduje svoju igru u napadu i sa četiri gola u nizu da preokrene na 4:2 u 12. minutu. Radosavljević pogađa za 5:3 a nakon uspešne igre u odbrani subotičani preko Mrvovića dolazi do tri gola prednosti, 6:3.  Radosavljević sa sedam metara u 21. minutu donosi i najveću ptrednost Spartaka u prvom poluvremenu, 9:5. U narednih pet minuta gosti su stigli nadomak poravnanja, golom Šipke rezultat je glasio 9:8. Uspeli su domaćini da odgovore te se na odmor otišlo sa vodstvom Spartak od 13:11. 

Drugo poluvreme je počelo golovima Radosavljevića koji unosi mirnoću u igri Spartaka jer je prednost porasla na četiri gola, 15:11. Odličan na golu je bio Vojvodić dok su sve sigurniji u napadu bili domaći igrači.  Mrvović u 36. minutu realizuje kontru za 18:13. Pet minuta kasnije Potpara je odlično uposlio Miskina koji sa krila pogađa mrežu za 22:16. Osam minuta pre kraja Spartak je imao prednost od 4 gola, 25:21 i činilo se da će utakmicu mirno privesti kraju. Međutim gosti iz Kaća su opasno zapretili sa dva gola Rodića i pogotkom Dragoljevića prišli su na samo gol zaostatka, 25:24 u 55. minutu. Dva minuta pre kraja utakmice Momčilović sa krila donosi poravnanje. Minut ipo pre kraja Radosavljević sa sedam metara pogađa prečku, ali je u poslednjim trenucima susreta dosušen novi sedmerac nakon što je Dragoljević nepropisno zaustavio Mrvovića. Siguran sa crte bio je miskin koji donosi pobedu Spartaku od 27:26.     

Izvor: subotica.info