RUKOMETAŠI SPARTAKA SAVLADALI PROLETER

Rukometaši Spartak Vojputa nakon Rabotnika iz Makedonije u drugoj pripremnoj utakmici ugostili su ekipu Proletera, trenutnog lidera Super B lige grupa Sever, navodi subotica.info. Subotičani su bili bolji rival i na kraju slavili sa 27:25, dok su gosti pokazali da se opravdano nalaze na čelu Super B lige i da su najveći kandidati za ulazak u elitno društvo. 

Početak utakmice pripao je Proleteru koji je poveo sa 3:0 u 3. minutu. Subotičani su pojačali igru u odbrani te golom Peić Željka osam minuta kasnije poravnali na 5:5. Razigrao se Rnić koji je zadavao velike probleme odbrani domaćih, sa njegova dva gola u nizu Proleter je ponovo stekao osetniju prednost, 5:7. Spartak je ubrzo poravnao a do prvog vodstva su došli u 21. minutu golom Ilije Petrovića, 9:8. Ponovo je Rnić bio nerešiv za odbranu Spartaka, njegovim golovima gosti su prvo poluvreme završili sa minimalnom prednošću od 13:12.

Drugo poluvreme Spartak je počeo serijom od tri gola za preokret od 15:13. Do kraja utakmice stečenu prednost nisu više ispuštali. Proleter je par puta prišao na gol zaostatka, ali nisu mogli i do izjednačenja. Tri minuta pre kraja Peić Željko rešava pitanje pobednika pošto dovodi Spartak u vodstvo od 27:24. U samom finišu utakmice Dimitrić Stanko, bivši igrač subotičani uspeva da smanji na 27:25. 

U nastavku priprema, Spartak će u petak učestvovati na turniru „Drago Jovović“ u Vrbasu gde u prvoj utakmici igraju protiv Jugovića iz Kaća.

Izvor: subotica.info