RUKOMETAŠICE VRBASA POBEDOM STARTOVALE PROLEĆNI DEO SEZONE

Na otvaranju prolećnog dela sezone, rukometašice „Vrbasa“ gostovale su neugodnom protivniku ŽRK „Pančevo“ koji su na tabeli zaostajali samo dva boda iza vrbaskih rukometašica i nalazile se na visokom četvrtom mestu, navodi nasemesto.

Prve tri ekipe, ORK “Beograd”, “Željezničar” iz Inđije i ŽRK “Vrbas” do ovog kola delili su prvo mesto sa istim brojem bodova 18. Posle prvog kola u drugom delu takmičenja, mnoge stvari su jasnije.

ORK “Beograd” sa zadržao na čelu tabele pobedivši ŽRK “Pirot” kod kuće a “Željezničar” iz Inđije, izgubivši bod u Kragujevcu od Radničkog, pao je na treće mesto.

ŽRK “Vrbas” je pobedom u Pančevu diskvalifikovao i ugasio svaku nadu tom klubu da se plasira u Super A ligu Srbije. Vučice iz Vrbasa su u startu utakmice dale doznanja pančevačkom klubu da se ne nada mnogo za bodove. Vrlo brzo Vrbašanke su napravile pet i šest golova razlike i to su održavale ceo meč.

“Pančevo” se u jednom trenutku vratilo u igru ali su devojke iz Vrbasa to sve lepo privele kraju i sa šest golova razlike odnele bodove u svoj grad. Krajnji rezultat bio je 30:24 za ŽRK “Vrbas”.

Mora se napomenuti da je ekipa iz Vrbasa u prelaznom roku ostala bez do sada najboljeg igrača u svom timu Zorane Milić, koja je karijeru nastavila u ŽRK “Osijek” i bez levog beka Jelene Zečević koja je otišla u ORK “Beograd”.

Dobre poteze u prelaznom roku, trener Milutin Lučić i direktor Damir Rojević, povukli su sa odličnim izborom pojačanja, u dovođenju Jelene Mančić pivota iz Beograda, bivšeg kapitena ŽRK “Crvena zvezde”, Anje Stanišić desnog krila, a najbolji posao završen je dovođenjem juniorske reprenzetativke Srbije Dunje Tabak iz Rume. Upravo Dunja Tabak je već u prvom meču protiv “Pančeva” uzela laskavu titulu igrača utakmice postigavši šest golova.

Mora se pomenuti i jako dobra igra Aleksandre Mitić, Dušane Kovačić, Milice Cvelf i standardno dobre Jelene Mažić, koje su uz Dunju Tabak i Jelenu Mančić slomile krila pančevačkog tima. Odličnim odbranama kapiten Jovana Vasiljković potvrdila je zašto je kapiten u pobedničkom timu “Vrbasa”.

Sledeće kolo ekipa “Vrbasa” dočekuje ORK “Beograd” i pred svojom publikom bije bitku sa direktnim konkurentom za ulazak među 10 najboljih ekipa Srbije.

Izvor: nasemesto