РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ И ШВАЈЦАРСКЕ 16. ЈУНА НА СПЕНС-У

Рукометне репрезентације Србије и Швајцарске ће одлучујућу утакмицу за одлазак на Европско првенство, одиграти 16. јуна у великој дворани новосадског СПЕНС-а.

Овим поводом је данас на СПЕНС-у одржана конференција за новинаре почасног организационог одбора, чији је члан покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, истакао значај овог спортског догађаја за Војводину и Нови Сад.

„Задовољство је што смо у прилици да, поред великих спортских догађаја које смо имали у овој и прошлој години, а реч је о учешћу кошаркашке А репрезентације након 13 година у Новом Саду и најбоље селекције одбојкашке репрезентације, сада угостимо и најбољу мушку рукометну репрезентацију“, нагласио је Батез.

Он је изнео да је сигуран да је Рукометни савез Србије донео праву одлуку поводом тога да доведе ову утакмицу у Нови Сад. Батез је рекао да је захвалан РСС-у на овој одлуци, зато што је Град Нови Сад, заједно са Рукометним клубом Војводина као техничким организатором утакмице, доказао да је „перјаница“ мушког рукомета у нашој земљи.

Покрајински секретар за спорт је навео да је сигуран да ће се заједничким снагама испунити сви стандарди које поставља Европска федерација. Батез је истакао да је, осим промоције рукомета, изузетно важно да утакмица буде посећена и да у што већем броју подржимо нашу репрезентацију, како би их што боље мотивисали да победе и квалификују се за Европско првенство.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин рекао је да Нови Сад представља центар спорта и рукомета, и да верује да ће и овога пута то доказати.
„Нови Сад је заједно са градоначелником заиста пуно учинио и пружио сву неопходну логистику, како би овај догађај у недељу био успешан“, истакао је Цвјетићанин уз жељу да велика дворана СПЕНС-а буде пуна овим поводом.

Председник Рукометног клуба Војводина Милан Ђукић је рекао да је част и одговорност што је овај клуб, заједно са РСС технички организатор дуела.

„Пошто већ имамо значајно искуство у организовању великих спортских сусрета, верујем да ћемо и овога пута бити успешни домаћини и да ће целокупна организација овог спортског спектакла између Србије и Швајцарске протећи на највишем нивоу“, истакао је Ђукић.

В.д. генералног секретара Рукометног савеза Србије Мазлам Џемаилоски изнео је велику захвалност орагнизаторима овог великог догађаја и домаћинима у Новом Саду. Он је истакао значај који Нови Сад има и као „стециште рукомета у мушким селекцијама“ током целог јуна, тако да захваљујући доприносу чланова почасног организационог одбора, како је Џамаилоски навео, биће присутне и јуниорска и кадетска репрезентација.

Секретар РСС рекао је да је рукомет веома развијен и популаран спорт, и да ће захваљујући и залагањима РК Војводине, Нови Сад са правом понети епитет рукометног града.