РУМА: БОЉА СИТУАЦИЈА СА ЗАШТИТНИМ МАСКАМА, ВОЛОНТЕРИ НАСТАВЉАЈУ ДОСТАВУ ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА –„КОМУНАЛАЦ“ ПОНОВО ПРОШИРУЈЕ АКЦИЈЕ ДЕЗИНФЕКЦИЈЕ

РУМА: БОЉА СИТУАЦИЈА СА ЗАШТИТНИМ МАСКАМА, ВОЛОНТЕРИ НАСТАВЉАЈУ ДОСТАВУ ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА –„КОМУНАЛАЦ“ ПОНОВО ПРОШИРУЈЕ АКЦИЈЕ ДЕЗИНФЕКЦИЈЕ

После седнице 5. Штаба за ванредне ситуације и одлуке да се старијима од 65 година у недељу омогући одлазак у набавку животних намирница, председник Општине Рума и комадант Штаба Слађан Манчић говорио је и о дефицитарној роби – заштитним маскама.

„Много је боља ситуација што се тиче маски него пре 7-10 дана. Свакодневно добијамо одређену количину маски и дошли смо у ситуацију да и на позив грађана преко Кол центра, на позив трговаца који ће сутра ујутру да отварају продавнице, да им поделимо маске, то смо већ данас урадили. Наша компанија је почела производњу маски, раде за државу и они деле по приоритетима. Очекује се и велика помоћ из Кине тако да верујем да ће читав Срем имати довољно заштитне опреме“, изјавио је Манчић.

Подела дезинфекционих средстава се наставља.

„Акцију су људи добро прихватили. Делимо и граду и у селима наше општине. Резервисали смо још хиљаду литара 98% алкохола. Поделили смо хиљаде литара флашираног раствора за дезинфекцију. Уз ово све то „Комуналац“ је раширио акцију дезнфекција јавних површина по целом граду, по парковима, игралиштима, улазима у зграде за колективно становање, буквално 24 сата се ради дезинфекција. Планирамо да уведемо ноћно прскање ваздуха, да прскалице окренемо ка горе, млаз може да се добаци 5-10 метара у даљину, у висину, да пробамо на тај начин да прочистимо ваздух. Планирамо да почнемо то сутра да радимо кад обавимо све формалности, после 20 сати, када нема људи да можемо да прскамо буквално целу улицу“, рекао је Манчић.

СВЕ ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ РУМА, СВЕ ВЕСТИ И СВИ ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ СУ НА ОВОМ ЛИНКУ.

Извор: Општина Рума

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: