РУМА: ОБЕЋАНО – ИСПУЊЕНО / ИЗГРАЂЕН ТЕРЕН ЗА БАСКЕТ У НАСЕЉУ „ИГРАЛИШТЕ“ КОД ДОМА ЗДРАВЉА

На молбу деце из насеља „Игралиште“(Треће војвођанске бригаде) Општина Рума је изградила терен за баскет па ће прави кош заменити импровизовану гајбу на дрвету где се кошарка до скора играла.

Приликом обиласка радова на новој котларници, 12. јуна ове године, председник Општине Рума Слађан Манчић је разговарао и са децом из краја, која су га замолила да у дворишту зграда ул. Треће војвођанске бригаде, Општина изгради терен за баскет. Новоизграђени терен је данас обишао председник Манчић испративши и прве партије баскета.

„Када смо обилазили почетак радова на котларници „Солидарност“ разговарали смо и деца су тражила да им се уреди овај део, да се направи један кош за баскет. Ја сам онда обећао деци да ће управо на данашњи дан радови бити готови и да ћемо заједно отворити овај терен за баскет. Испунили смо наше обећање на задовољство великог броја деце овде која воле спорт, а са друге стране и на наше задовољство. Деца су ми поклонила једну лепу књигу „Физиологију спорта“, где су се потписали и хвала им на томе. Наравно да све што радимо радимо због деце. Ово је прави пример да су деца наша будућност и што ово не би имало смисла ако не бисмо радили у њиховом интересу“, изјавио је Манчић, најавивши и наставак уређења овог дела Руме.

„Обећао сам и нове клупе, поставићемо и њих, за клупе треба мало више времена, али свакако ће бити постављене око терена и у хладу да и деца, али ни наши старији суграђани могу да прате забаву своје деце, унука, како се баве спортом и да одмарају и користе своје слободно време. И овај мобилијар који смо морали да изместимо ће бити урађен и постављен како треба“, рекао је Манчић.

Терен за баскет, димензија 13х15 метара, обрадовао је малишане у овом крају, о чему сведочи и Андреј Ловчанин један од дечака који су покренули иницијативу.
„Много нам значи овај терен. До сада смо качили гајбе на дрвеће и играли смо тако. Оближњи терени код Дома здравља су скоро увек заузети, играју старија деца, тако да смо ми углавном време проводили на импровизованом кошу“, казао је Андреј.

Извор: Општина Рума