РУМА: РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ 15. МАЈ, ИЗГРАДЊА РЕЗЕРВОАРА ЗА ВОДУ У БОРКОВЦУ И ТРИ ВЕЋА ПРОЈЕКТА ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Радови на реконструкцији улице 15. мај стигли су до раскрснице са Павловачком улицом. Крају се приводе подземни радови на инсталацијама, а реконструкција се одвија и брже него што је планирано, каже Слађан Манчић, председник Општине Рума.

„Тренутно су актуелни радови на водоводној мрежи у поменутој улици. Радови се одвијају помало и неочекиваном брзином, задовољни смо. Имали смо проблема када је Водовод, због неодговорног понашања, буквално цео град један дан оставио без воде, не би ли се извршили нови прикључци тим људима који живе у улици 15. мај, у делу од Кудошке до Врдничке и Павловачке, то смо превазишли, тако да неће бити рестрикције воде на територији целог града када се остала домаћинства буду качила на водоводну мрежу. Радови на тротоарима напредују доста добро, мислим да је следећа фаза постављање ивичњака. Врло брзо улица ће добити контуру, с обзиром да тамо немамо компликовану градњу у смислу паркинга, зелених површина итд. Како се приближавамо урбанијем делу града, када се прође Павловачка и улица 27. октобра ту већ улазимо и у гушћи саобраћај, али и компликованије и захтевније радове“, изјавио је Манчић.

Општина Рума је расписала и јавну набавку за изградњу резервоара за складиштење питке воде на изворишту „Борковац“, а тај посао ће Покрајина подржати са чак 12,5 милиона динара, док ће локална самоуправа обезбедити средства за ПДВ.

Председник Манчић напомиње да се обазриво планирају будући радови, те да је локална самоуправа сачинила листу приоритета и оквирни план за трошење буџетских средстава, у овој ситуацији која је непредвидива.

„Мислили смо да смо изашли из ове ситуације са корона вирусом, а сад опет имамо тих проблема, а тако има и привреда на територији нашег града, мала и средња предузећа, и из тог разлога обазриво и уз анализе идемо пројекат по пројекат. Уз одређену дозу обазривости и штедње улазимо у све то. Остала су нам још 3-4 већа пројекта. Један је Дом Војске, вредности око 30 милиона, што је рецимо вредност набавке бесплатних уџбеника, али уџбеници не могу да чекају и зато је та јавна набавка прва расписана. Други значајнији пројекат је изградња пешачко – бициклистичке стазе између Путинаца и Доњих Петроваца и трећи изградња гасовода за привреду према Вогњу. Већину других великих тендера смо расписали, неки пројекти се раде, попут изградње котларнице „Солидарност“. Пуштен је тендер од 50 милиона за одржавање путева и ту смо утрошили већ 12 милиона динара, све плаћамо на време али имамо дозу опрезности и планирамо када ћемо да пустимо коју јавну набавку. Убеђен сам да ће процедура око одабира понуђача бити завршена за Дом Војске у трећем или почетком четвртог квартала. Од временских услова ће затим зависити даљи ток извођења радова. Мислим да ћемо због целе ситуације и на текућим пројектима можда морати да продужимо рокове, али да ћемо успети да завршимо све планирано“, поручио је Манчић.

Извор: Општина Рума