РУМА: УРУЧЕНИ ПРВИ ПАКЕТИ ОПШТИНСКЕ ПОМОЋИ

Волонтери Општине Рума уручили су данас прве пакете помоћи пензионерима са примањима до 30.000 динара. Акција поделе прехрамбених и хемијских пакета је почела у насељу Тивол, а у наредним данима волонтери ће обићи близу 6.000 становника наше општине, пензионере који имају пензију мању од 30.000 динара, људе који примају социјалну помоћ и оне који имају примања мања од 30.000 динара.

Акција ће се спроводити свакодневно, а Општина Рума ће путем сајта, локалних и регионалних медија објављивати где ће се који дан делити помоћ.

Румски волонтери су данас у готово свим домовима дочекани уз осмех и речи хвале.

„Свако вече ја на тераси тапшем нашим храбрим лекарима, здравственим радницима и младим људима који у ово тешко време налазе времена за све нас. Није лако бити у изолацији, али морамо бити дисциплиновани и прегураћемо некако све ово“, казала је Славица Хорват.

Румљанин Симо Вуковић дане у свом дому, како каже, као и већина пензионера проводи уз телевизор.

„Пратим локалне медије, видим да се у Руми озбиљно ради. Хвала Општини, председнику Манчићу на пажњи, више нам значи да мало и попричамо са овим младим људима него сам пакет. Наравно и помоћ је потребна сада када не излазимо напоље“, рекао Вуковић.

Сличног мишљења је и Миле Зец чија супруга је остварила право на пакет помоћи.

„Хвала и Општини Рума и њеним волонтерима, хвала дивним комшијама и свима онима који су изашли у сусрет нама најстаријима. Оптимиста сам да ће и ови проблеми брзо проћи, а уједно и радостан јер мислим да се пробудило неко ново осећање међу људима, да смо ближи, да смо бољи људи“, сматра Миле Зец.

Извор: Општина Рума