РУМА: ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА СВЛАЧИОНИЦА НА ФУДБАЛСКОМ ИГРАЛИШТУ У ВИТОЈЕВЦИМА

„Данас смо дошли да обиђемо нови објекат и покажемо да се у претходна два месеца нисмо бавили само короном, епидемијом, да живот није стао. Можда се радови обављају у мањем обиму, али све оно започето пре увођења ванредног стања се реализује динамиком која је у датом тренутку могућа“, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, приликом данашње посете Витојевцима, где су завршени радови на изградњи свлачионица на сеоском фудбалском игралишту.

У оквиру пројекта унапређења спортске инфраструктуре Општина је за изградњу и опремање овог објекта издвојила око 5 милиона динара.

„Завршено је на наше задовољство, на задовољство свих фудбалера, спортских људи и свих мештана који воле фудбал и живе за фудбал. Витојевци сада имају објекат достојан традиције клуба. Нажалост, у овом моменту нема фудбалских утакмица и такмичења, али верујем да ће врло брзо почети лопта да се котрља и да ће ове свлачионице врло брзо бити стављене у употребу. Оно што смо обећали, за кратко време је урађено, извођач је доста квалитетно и добро одрадио свој посао, тако да су сви у Витојевцима задовољни“, рекао је председник Манчић и нагласио да је борба против корона вируса императив у раду локалне самоуправе, али да има простора и за нове инфраструктурне пројекте, те да се планирају и нови радови када је у питању спортска инфраструктура.

„Врло брзо ће сличне свлачионице бити изграђене и у Буђановцима, а планирана је и реконструкција зграде Градског фудбалског клуба „Словен“. Наравно имамо и других захтева, попут поставки рефлектора, реконструкције објеката, набавки трактора – косилица.. Апетити расту, што више дајемо, људи више и траже. Није ни то лоше, приметно је да после оваквих улагања људи добију вољу и енергију да наставе да раде да спортске клубове подигну на виши ниво. Општина ће сигурно у складу са могућностима помагати и даље“, поручио је Манчић.

Председник МЗ Витојевци и бивши фудбалер витојевачког „Партизана“ Горан Радовић сматра да је овај пројекат реализован на задовољство свих љубитеља фудбала у селу.

„Желео бих да се захвалим Општини Рума, председнику Слађану Манчићу који су испунили своје обећање, препознали љубав према фудбалу у Витојевцима и омогућили нам један овакав објекат који Фудбалском клубу „Партизан“, који је већ десет година стандардан сремсколигаш, много значи. Млади играчи ће од сада имати много боље услове, лакше ћемо угостити и друге клубове са којима играмо и сви се искрено надамо да ће вирус брзо проћи да се деца што пре врате на терен“, рекао је Радовић.

Извор: Општина Рума