РУМСКА ШАХОВСКА ЗИМА

Један од најбољих румских шахиста, Ненад Грубор, свечано је отворио „Румску шаховску зиму“ у суботу, 24. децембра, у просторијама школе шаха ШК „Бриле“ у Атријуму.

Сви присутни играчи, деца и родитељи, уживали су у новогодишњем амбијенту школе шаха, почастили се дивним колачима и имали прилику да науче прво од 20 припремљених шаховских отварања, у циљу припрема за такмичења ученика основних школа из предмета “шах“ које сваке школске године организују Министарство просвете Републике Србије и Шаховски савез Србије, а за која је већ устаљени календар: школско у јануару, општинско у фебруару, окружно у марту и републичко у априлу.

“Румска шаховска зима“ подразумева учење и играње шаха, у свим његовим аспектима – игра, спорт, наука. дидактичко средство. уметност, као и у свим његовим технологијама – отварање, комбинација, средишњица, завршница.
Настава је бесплатна за сву заинтересовану децу, а трајаће целу зиму, сваки дан, осим недеље и државног празника, од 12.00 часова.
Зависно од предзнања, полазници се расподељују у 4 наставне групе:

  1. Улазак у “свет шаха“
  2. Улазак у “свет шаховских такмичења“
  3. Игра са белим фигурама
  4. Игра са црним фигурама.

    На крају свечаности, МК Ненад Грубор је одиграо симултанку, на 10 табли, против јуниорске екипе ШК „Бриле“ и победио са 8,0 : 2,0.

Извор: Општина Рума